YouTube е предпочитаната платформа за гледане и споделяне на видео съдържание

...
YouTube е предпочитаната платформа за гледане и споделяне на видео съдържание
Коментари Харесай

Бивш инженер на Google разкри тaйния план на YouTube да сложи край на...

YouTube е желаната платформа за гледане и шерване на видео наличие в интернет. Малцина от нас си спомнят, че преди десетилетие услугата стартира да демонстрира рекламен банер за потребителите на Internet Explorer 6. Текстовото известие в него ги осведоми, че " Microsoft скоро стопират поддръжката на IE6 ". Самият банер се демонстрира във всички страници на YouTube и е разполагаем само за тази версия на уеб браузъра в миг, когато IE6 генерира 18% от трафика във видео платформата, оповестява TheVerge.

 

Екипът от софтуерни инженери основават специфичен пакет от разширения с името " OldTuber ", с което преодоляват филтрите на Гугъл. Така съумяват неусетно от другите чиновници на компанията да трансформират кода на YouTube и да възпроизвеждат рекламния банер над вградения видео плейър на услугата за притежателите на IE6. Въпросното известие се появява онлайн през 2009г. и незабавно провокира сериозен отзив измежду медиите. Всичко това принуждава незабавно PR отдела да потърси пояснение от инженерите основали банера.

 



 

Въпросният банер се появява и в други известни услуги на компанията, измежду които Гугъл Docs. В последна сметка този опит води до солиден спад в трафика на IE6 към видео услугата. Според данните към месец след появяването на известието се вижда към 50% понижение в трафика на браузъра, който спада под 10%. В последна сметка Полза от този банер имат останалите водещи браузъри по това време като Google Chrome, Mozilla Firefox и по-новите версии Internet Explorer, които разширяват пазарния си дял за сметка на IE6./ digital.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР